À LA CARTE

Fredag den 5.12 Fondis julbuffet (ingen a la carte)

FÖRRÄTTER

SOUPE

Jordärtskockscappuccino, gräslöksolja och grissini

13,00 €

laktosfri | fås glutenfri | även vegansk

VINREKOMMENDATION Ogier Viognier

SAUMON

Apelsinmarinerad gravlax, kräftskagen och skärgårdsbröd

14,00 €

laktosfri | glutenfri

VINREKOMMENDATION Ogier Viognier

ESCARGOTS

Sniglar med vitlökssmör och parmesan

14,50 € 6 st.
19,50 €
12 st.

laktosfri | fås glutenfri

VINREKOMMENDATION Frank Sauvignon Blanc

FÖRRÄTTER

TARTARE

Oxtartar, marinerad rödlök, kapris, rostad vitlöksmajonnäs och parmesan

14,50 €

laktosfri | glutenfri

VINREKOMMENDATION Maison Rigal Cahors Malbec

CHARCUTERIE

Gravlax, kräftskagen, rökt lamm, marinerad rödlök, tomatmarmelad, Saint Agur blåmögelost och grillat skärgårdsbröd

18,50 €

fås glutenfri

VINREKOMMENDATION Gisselbrecht Crémant Blanc de Noirs

HUVUDRÄTTER

FONDIS SMASH BURGER

2 × smash-hamburgarbiff (à 85 g), cheddarost, marinerad rödlök, sallad, tomat, bacon-béarnaise

Vegansk version: Moving Mountains-biff och vegansk majonnäs

även laktosfri | även glutenfri | även vegansk

23,50 €

DRYCKESREKOMMENDATION Kvarken Tax Relief IPA / Ogier Grenache

DIPS

• Bacon-béarnaise
• Rostad vitlöksmajonnäs
• Majonnäs
• Vegansk majonnäs
• Vegansk aioli

à 2,00 €

MOULES FRITES

Musslor i krämig ciderbuljong, pommes frites, rostad vitlöksmajonnäs

21,00 € 450 g
29,50 € 900 g

laktosfri | glutenfri

VINREKOMMENDATION Franc Sauvignon Blanc

OMBLE CHEVALIER

Grillad röding, kräftsås med brynt smör, parmesanpotatis

27,50 €

laktosfri | glutenfri

VINREKOMMENDATION Pratsch Grüner Veltliner

HUVUDRÄTTER

STEAK DE BOEUF

Oxfilébiff 200 g, Café de Paris-sås, krämig potatis och jordärtskocka

glutenfri

30,00 €

VINREKOMMENDATION Penfolds Koonunga Hill

RENNE

Renytterfilé stekt i rosmarinsmör, tranbär–rödvinssås, krämig potatis och jordärtskocka

laktosfri | glutenfri

33,50 €

VINREKOMMENDATION Ogier Grenache

VÉGÉTARIEN

Misorostad rotselleri, lökkräm, pistasch–Marconamandelcrumble och gräslöksolja

23,50 €

glutenfri | vegansk

VINREKOMMENDATION Franc Sauvignon Blanc

EFTERRÄTTER

TRIFLE

Kaffekola–tranbärstrifle

9,00 €

glutenfri | vegansk

VINREKOMMENDATION Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest

PAIN PERDU

Fattiga riddare, pumpamarmelad, valnöts–lönnsirapsglass

9,50 €

-

VINREKOMMENDATION Moscato d’Asti

EFTERRÄTTER

FONDANT AU CHOCOLAT

Chokladfondant, vaniljglass och marinerad päron

10,50 €

-

VINREKOMMENDATION Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest

GLACE

• Valnöt–lönnsirapsglass
• Vaniljglass V,G
• Chokladglass G
• Svartvinbärssorbet V,G

5,00 € 1 boll
8,00 €
2 bollar
11,00 €
3 bollar

SÅSER à +1,50 €
• Kolasås G
• Chokladsås M, G

VI SERVERAR ÄVEN EN EGEN MENY FÖR BARN.

A la carte listan: -40% för barn under 10 år.

Under 4 år äter gratis.

VI ANVÄNDER FINSKT KÖTT OM EJ ANNAT MÄRKT I MENYN
Tilläggsinformation om allergener i maträtterna fås av personalen.